EVA-Centrum zoekt vrijwilligers voor voedselbedeling

EVA-Centrum zoekt vrijwilligers voor voedselbedeling

Piet Hostyn en Frie Van Looy (links) bereiden samen met vrijwilligers de voedselpakketten die later aan huis worden besteld. Foto: W&F

Ekeren -

De solidaire buurtwinkel en de activiteiten in het Eva-Centrum sluiten, maar laten kwetsbare gezinnen niet in de steek. “We maken niet alleen voedselpakketten voor gezinnen in erge nood, maar houden met hen onder meer contact via Whatsapp”, zegt Frie Van Looy coördinator van het Eva-Centrum.

“We ondersteunen 172 gezinnen in Ekeren en Luchtbal. Zo ontvingen we de jongste dagen nog zeventien noodoproepen vanuit sociale diensten voor dringende ondersteuning”, zegt Piet Hostyn voorzitter van het EVA-Centrum. “Het uitdelen van voedsel is een deel van onze activiteit”, weet Frie. In betere tijden biedt het EVA-Centrum ruimte voor een breed activiteitenaanbod, zoals huiswerkbegeleiding voor kinderen, Nederlandse les en conversatie, een vrouwengroep en diverse workshops. “Dat kan nu even niet. Onze mensen missen het sociaal contact, de babbel bij een kop koffie en een koekje. Maar we blijven niet bij de pakken zitten”, zegt Frie. “We bellen onze klanten op en vragen naar hun noden. We proberen hen ook via Whatsapp-groepen te bereiken. We organiseren ook fotozoektochten in de buurt.”

Vrijwilligers

Gezinnen kunnen voorlopig niet terecht in de solidaire buurtwinkel in de Kattenberg 54. “We maken nu voedselpakketten die we aan huis bezorgen”, zegt Frie. Hiervoor doet het EVA-Centrum beroep op zo’n tachtig vrijwilligers. “We zijn nog altijd op zoek naar mensen die bereid zijn om ons te helpen. Ook is er dringende nood aan voedsel”, zegt de voorzitter. Het EVA-Centrum doet een oproep aan bedrijven of organisaties. “Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van de Koning Boudewijnstichting, enkele supermarkten, de stad, het district en zelfs het leger. U kunt voedsel doneren op dinsdag en donderdag van 10u tot 17u in ons centrum”, zegt Piet Hostyn. De sociale dienst is dan bereikbaar.

info@evacentrum.be

03.542.64.13

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN