Bewoners met ophaling op zondagnacht of maandag moeten huisvuil week binnenhouden

Bewoners met ophaling op zondagnacht of maandag moeten huisvuil week binnenhouden

Foto: Dirk Van de Velde

Antwerpen -

Door de coronacrisis verschuift de huisvuilophaling in Antwerpen voor wie een ophaling op zondagnacht of maandag heeft. In principe haalt de stad het afval een dag na een feestdag op. Maar nu verschuift de ophaling van zondagnacht 12 april en paasmaandag 13 april uitzonderlijk naar de volgende week, naar respectievelijk zondagnacht 19 en maandag 20 april. Bewoners moeten daarom hun huisvuil een week langer bijhouden.

Paasmaandag 13 april is een feestdag en dan is er geen huisvuilophaling. Bewoners die normaal op maandag huisvuilophaling hebben, moeten het afval (rest, GFT, PMD en/of papier en karton) een week bijhouden en pas op maandag 20 april aanbieden. Dit geldt ook voor bewoners die nachtophaling hebben van zondag op maandag.

Bewoners die elke twee weken ophaling hebben van papier en karton of PMD kunnen deze afvalsoorten pas aanbieden bij de volgende ophaling, namelijk 27 april. Zij moeten deze fracties dus twee weken langer bijhouden.

Geen inhaalbeweging

Uitzonderlijk kan de stad immers geen inhaalbeweging doen de volgende werkdag en wordt het huisvuil pas een week of twee weken later opgehaald. Dit is een gevolg van de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken. Er werken immers minder mensen om de regels rond social distancing te kunnen garanderen. Een dubbele ophaaldag de dag na een feestdag is met die bezetting niet mogelijk.

De meest actuele info over de afvalophaling vinden bewoners ook op antwerpen.be. De ophaalkalenders op de website zijn aangepast: www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Wie veel groot afval heeft en hier dringend vanaf moet, kan ook een grofvuilafspraak maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio