Hoplr nu voor alle Deinse deelgemeentes

Hoplr nu voor alle Deinse deelgemeentes

Schepen Conny De Spiegelaere, burgemeester Jan Vermeulen en Eva D'haene van Elfdorpen stelden in februari Hoplr voor. Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Samen met Hoplr zet de stad Deinze verder in op buurtwerking binnen de zeventien dorpen. Dit gratis online platform wil bewoners van een buurt met elkaar in contact brengen. In maart werd een proefproject in vijf dorpen gelanceerd. Door de coronamaatregelen is de applicatie nu uitgebreid naar alle deelgemeenten van Deinze.

Via het internet is bijna iedereen verbonden met vrienden en familie over de hele wereld, terwijl men vaak nauwelijks de mensen kent uit de eigen buurt. Het stadsbestuur bracht hierin verandering door het Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen te laten samenwerken met Hoplr. Dat is een online platform dat inwoners van een buurt met elkaar in contact wil brengen.

“Lokaal dienstencentrum Elfdorpen startte in samenwerking met Hoplr een pilootproject in maart. De inwoners van Astene, Deinze centrum, Landegem, Nevele en Vosselare werden toen uitgenodigd om Hoplr te gebruiken. Ondertussen tellen die vijf buurten al meer dan 1.000 geregistreerde gebruikers waarvan 94% wekelijks online komt,” stelt burgemeester Jan Vermeulen. “Via dit sociale digitale buurtplatform kunnen buren spullen of diensten uitwisselen, activiteiten aankondigen, buurtinitiatieven lanceren of elkaar beter leren kennen en snel(ler) nieuwe contacten leggen na de coronamaatregelen. Respecteer in tussentijd zeker de social distancingregels.”

“De coronamaatregelen leiden tot minder sociaal contact, thuisisolatie en in sommige gevallen zelfs tot quarantaine. Via Hoplr kunnen buren online makkelijk en risicovrij contact houden met elkaar. Alleen inwoners van de buurt krijgen toegang tot hun eigen buurt. De toepassing is reclamevrij en wordt niet gestuurd door de stad”, vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor sociale zaken.

Prakisch

Hoplr wordt vanaf donderdag 9 april 2020 gratis aangeboden aan alle inwoners van Deinze. De lancering zal eerst digitaal verlopen. Daarna wordt het extra ondersteund met een tweede ronde waarbij elke burger een brief met inlogcode zal ontvangen. Op een later tijdstip worden nog infosessies voorzien over het gebruik van Hoplr.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio