Gemeente vraagt ondernemers om schatting van geleden schade op te maken

Gemeente vraagt ondernemers om schatting van geleden schade op te maken

Foto: FRED DEBROCK

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver vraagt aan ondernemers en verenigingen om een schatting door te geven van de schade die ze lijden door de coronacrisis. Op basis van die gegevens werkt de gemeente een verdeelsleutel uit om de budgetten uit het coronafonds te verdelen.

Aan het begin van de coronacrisis besliste het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver om een coronafonds op te richten om ondernemers en verenigingen die schade lijden door de pandemie te vergoeden. Er werd meteen 100.000 euro in het fonds gestoken. Later wordt bekeken of dat bedrag verder opgetrokken moet worden.

“Via het coronafonds willen we in een compensatie voorzien voor de geleden verliezen. Daarom vragen we om nu al een schatting van die verliezen door te geven”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Op basis daarvan gaan we de komende weken een verdeelsleutel uitwerken. Ondernemers kunnen een schatting van hun economische schade doorgeven via de gemeentelijke website.”

De jeugd-, sport- en cultuurverenigingen kregen begin deze week ook een e-mail met de vraag welke activiteiten en evenementen zij door de coronacrisis moesten annuleren en een schatting te maken van de inkomsten die ze hierdoor mislopen. “Wanneer de verdeelsleutel er is, volgt een nieuwe communicatie naar de ondernemers en verenigingen. Pas dan kunnen zij hun effectieve aanvraag tot compensatie indienen”, klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio