Bachte-Grot blijft voorlopig gesloten

Bachte-Grot blijft voorlopig gesloten

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Veel individuele trouwe bezoekers, ook groepen bedevaarders, vinden het jammer dat Bachte-Grot gesloten blijft, omdat zij net in tijden van beproeving tot Maria willen bidden. In het bedevaartsoord heerst nu de absolute stilte, op het gezang van de vogels na. De nieuwe aanplantingen zijn volop aan het botten en de krentenboompjes bloeien al als een eerste extra versiering. Zodra de maatregelen soepeler worden en toelating is voor heropening zal het hekken van het Maria-oord terug open gaan. Activiteiten die gepland waren voor de komende weken, worden verschoven naar het najaar.

Maria-avond op 25 september 2020

Opschorting is geen synoniem van afstel. De activiteiten worden alleen maar verschoven. Er is geen Maria-avond de laatste vrijdag van mei en er zijn er ook geen eucharistievieringen op de vrijdagen van diezelfde maand. Maar, in samenspraak met deken Rudy Van Acker, wordt op vrijdag 25 september 2020, om 18.30 u, een Maria-avond met ommegang en rozenhoedje georganiseerd.

De eucharistieviering, die ook nu weer muzikaal prachtig opgeluisterd zal worden, zal oproepen om ons allen uit de coronacrisis te loodsen. Er zal speciaal dank betoond worden aan de zorgverleners en wetenschappers. Ook de gedachtenis aan de Covid-19-slachtoffers zal respectvol in herinnering worden gebracht.

Rozenkransmaand van oktober 2020

In oktober 2020 komen een aantal activiteiten, die traditioneel in mei worden georganiseerd, aan bod. Op elk van de vijf vrijdagavonden is er dan om 18.30 u ofwel een rozenhoedje ofwel een eucharistieviering. Oktober is immers de Rozenkransmaand, met op 7 oktober de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van de Heilige Rozenkrans. Op die vrijdagavonden wordt niet voorbijgegaan aan de telkens vijf Blijde, vijf Droeve, vijf Glorievolle mysteries en aan deze van Het Licht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio