Schutter met gebroken hart krijgt 11 jaar cel

Schutter met gebroken hart krijgt 11 jaar cel

Foto: svg

Wichelen / Vinderhoute / Lievegem -

De schutter die het centrum van Lovendegem op zondag 13 oktober vorig jaar enkele uren deed schrikken, heeft in de correctionele rechtbank een celstraf van 11 jaar gekregen. De man stond terecht voor onder andere poging moord.

De inwoners van Lovendegem werden op een kalme zondag vorig jaar opgeschrikt door een schietincident. Een 49-jarige man vuurde die namiddag geweerschoten af op een woning in Vellare en op een auto in de Centrumstraat. In de woning in Vellare was een 76-jarige man aanwezig. Minstens één kogel doorboorde het raam aan de voorkant van het huis, maar de bewoner bleef ongedeerd.

Kort nadien werd in de Centrumstraat een voertuig onder vuur genomen vanuit een ander voertuig. De passagier van het beschoten voertuig, een 74-jarige vrouw, raakte gewond. Zij zat samen met haar 52-jarige dochter in de auto, die raakte niet gewond. De drie mensen die beschoten werden, maken allemaal deel uit van hetzelfde gezin.

Bedrog?

De schutter was de vriend van de 52-jarige vrouw. Vermoedelijk deden relatieproblemen de stoppen doorslaan bij de man. “Ze heeft me bedrogen”, had de dader vlak voor de feiten gezegd tegen een buurman van zijn vriendin. Hij werd dezelfde avond nog opgepakt door de politie.

Voor de rechtbank riskeerde de man 10 jaar cel, de rechtbank legde hem een strengere straf op: 11 jaar cel. Daarnaast moet hij ook aan de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio