MIVB duidt “onveilige” plaatsen op openbaar vervoer aan met stickers

Op de trams, bussen en metro’s van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB duiden zitplaatsen met rode stickers voortaan aan waar de reizigers niet mogen zitten. Op die manier blijven er enkel vrije zitplaatsen over waarbij de sociale afstand van 1,5 meter gerespecteerd wordt.

Een ronde rode sticker met een kruis en de duidelijke tekst “Deze zitplaats niet gebruiken a.u.b.” duidt voortaan aan waar gebruikers van het Brusselse openbaar vervoer niet meer mogen zitten. Op de trams, bussen en metro’s blijven er slechts enkele vrije zitplaatsen zonder sticker over en tussen die vrije zitjes wordt de 1,5 meter aan sociale afstand gerespecteerd. Op de deuren van de MIVB zijn ook stickers aangebracht die de reizigers aanmanen om de maatregelen rond sociale afstand te respecteren.

“Onze administratieve medewerkers hielpen hun collega’s op het terrein ze aan te brengen in onze voertuigen. De stickers met rood kruis helpen de reizigers zich goed te verspreiden en 1,5 meter afstand te houden”, tweet de MIVB.

De frequenties op het Brusselse openbaar vervoer zijn intussen aangepast aan de noden van de reizigers die wel nog essentiële verplaatsingen moeten maken. Alle lijnen blijven wel verzekerd en alle wijken blijven bediend.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN