Celebs

Beroemdheden onder vuur door ongepaste uitlatingen

Ze bedoelen het ongetwijfeld niet slecht, maar de manier waarop beroemdheden zich gedragen tijdens de internationale coronamaatregelen stuit velen tegen de borst. Zo worden Ellen Degeneres en Victoria Beckham op sociale media als ‘ongevoelig’ en ‘wereldvreemd’ bestempeld, omdat ze voortdurend pronken met hun luxueuze levensstijl of ongepaste grapjes maken.

Ellen Degeneres neemt haar televisieshow noodgedwongen thuis op. Vanuit haar huiskamer, in haar pyjama. “Het is alsof je in de gevangenis zit,” grapte de talkshowpresentatrice hierover. “Vooral omdat ik al tien dagen dezelfde kleding draag en iedereen hier homoseksueel is.” Hoewel ze haar grapje zelf erg geslaagd vindt, zijn de reacties op sociale media allesbehalve mals. Zij kaarten de precaire situatie van het leven in de echte gevangenissen aan en de onmogelijke vergelijking met haar leven in een villa ter waarde van 24 miljoen dollar.

Ook Victoria en David Beckham kunnen niet op veel sympathie rekenen. Eerst kregen ze er flink van langs, omdat ze van Londen verkasten naar hun tweede verblijf in de Cotswolds net voor het land in lockdown ging. Nu is het vooral de inhoud van hun vele posts die hen tonnen kritiek oplevert. Het koppel post voortdurend foto’s en video’s van hun gezin en de ‘fijne’ tijd die ze nu samen beleven op hun luxueuze landgoed met filmzaal, natuurlijke zwemvijver, sauna, tennisveld ...

Ongevoelig en harteloos. Vanessa Hudgens maakte zich allesbehalve populair door uitlatingen over het coronavirus tijdens een live video met haar fans. “Tot juli thuis blijven klinkt als regelrechte onzin. Sorry,” zei de zangeres in video op Instagram. “Het is een virus. Dat snap ik. Dat respecteer ik. En als iedereen het krijgt … zullen er veel mensen sterven. Dat is vreselijk, maar ook onoverkomelijk.” Achteraf verontschuldigde ze zich nog, maar het kwaad was al geschied.

Pharrell Williams richtte zich op Twitter nietsvermoedend tot zijn vele volgers met een oproep om geld te doneren aan ziekenhuizen en kreeg meteen de wind van voren. Zijn nobele daad viel in dovemansoren, want velen verkeren momenteel in financiële moeilijkheden en oordelen dat de rijke wereldster beter zelf een duit in het zakje zou doen.

“Het coronavirus treft jong, oud, rijk en arm. Het discrimineert niet.” Dat was de boodschap die Madonna midden maart de wereld instuurde. Niets mis mee? Toch wel. De zangeres deed dit terwijl ze in een bad gevuld met rozenwater zat, met peperdure juwelen aan. En dat viel niet goed bij de fans. De video is ondertussen wel verwijderd.

Lees hier het volledige artikel.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees