Ivo Van Aken ruimt bij Topsportcentrum Tennis Vlaanderen plaats voor nieuwe directie

Ivo Van Aken ruimt bij Topsportcentrum Tennis Vlaanderen plaats voor nieuwe directie

Foto: BELGA

Ivo Van Aken wordt aan het hoofd van het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in Wilrijk vervangen door een nieuwe directie. Dat maakte Tennis Vlaanderen, de Nederlandstalige vleugel van de Koninklijke Belgische Tennisbond, donderdag bekend. Van Aken bekleedde de functie sinds de zomer van 2016.

De nieuwe Technische Directie zal bestaan uit een sportief directeur, Tom Devries, en een operationeel directeur Topsport, Bart De Keersmaeker. Devries zal verantwoordelijk zijn voor de uitbouw van de sportieve werking richting spelers (+12 jaar), ouders en trainers. De Keersmaeker wordt verantwoordelijk voor de operationele werking van het Topsportcentrum. Dit gaat onder andere over scouting en Kids Development Team (-12 jaar), het opmaken van het beleidsplan, budgetbeheer, vorming en bijscholing van trainers A/B, de expertenwerking en de infrastructuur.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Tennis Vlaanderen met Tom en Bart een sterk directieteam heeft”, zegt Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen. “Zij zullen de uitdagingen op vlak van Topsport met beide handen grijpen en ervoor zorgen dat de topsportwerking vooruitstrevend blijft. Wij wensen Tom en Bart veel succes met deze nieuwe uitdaging.”

Ivo Van Aken wordt bedankt voor zijn “tomeloze inzet voor de tennissport in Vlaanderen”. “In allesbehalve evidente omstandigheden heeft Ivo zijn verantwoordelijkheid genomen en als we zien waar we vandaag staan, is het onmogelijk om zijn verdienste in dat nieuwe verhaal te overschatten”, aldus Kooken. “We zijn dan ook blij dat we de overgang geleidelijk aan kunnen organiseren. Ivo zal nog tot eind juni 2020 deeltijds actief blijven op het Topsportcentrum en de Technische Directie waar wenselijk kan ondersteunen.”

Ivo Van Aken ruimt bij Topsportcentrum Tennis Vlaanderen plaats voor nieuwe directie
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.