“Het gaat de goede kant op”: dit is de situatie in de Gentse ziekenhuizen

“Het gaat de goede kant op”: dit is de situatie in de Gentse ziekenhuizen

Verplegend personeel in het UZ Gent. Foto: Fred Debrock

Gent -

De Gentse ziekenhuizen lijken de nationale trend te volgen: het aantal nieuwe coronapatiënten stabiliseert. “Het gaat de goede kant op.”

Het UZ Gent verzorgt op dit moment 72 patiënten met corona, van wie 31 op intensieve zorg. Er vielen al 13 overlijdens te betreuren. “Wat wel positief is, is dat al 72 coronapatiënten ons ziekenhuis hebben mogen verlaten”, zegt woordvoerster Karlien Wouters.

Het AZ Maria Middelares deelt geen exacte cijfers, maar geeft aan dat de situatie onder controle is. “We hebben nog voldoende bedden en voldoende materiaal”, zegt woordvoerster Catherine Zenner. De nationale trend wordt ook hier gevolgd: “Een lichte stijging van het aantal patiënten op intensieve zorg, maar een stabilisatie in het aantal andere patiënten.”

Ook het AZ Jan Palfijn geeft geen cijfers, maar laat weten ‘dat het de goede kant opgaat’. “Er is sprake van een neerwaartse curve in het aantal patiënten”, zegt woordvoerster Sofie Moreels. “We hebben voldoende bedden en het aantal patiënten op intensieve zorg blijft stabiel.”

In het AZ Sint-Lucas noemen ze de situatie eveneens stabiel. “Er is geen grote toename in het aantal patiënten en er mogen veel mensen het ziekenhuis verlaten”, zegt woordvoerster Iny Cleeren. “Op intensieve zorg zien we wel een stijging.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN