Albanees (35) bekent moord op zaakvoerder van pizzeria

Albanees (35) bekent moord op zaakvoerder van pizzeria

Niet lang na de moord werd er al een verdachte opgepakt. Foto: rdb

Meise / Merchtem / Grimbergen -

De politie heeft de dader van de moord op de 42-jarige uitbater van een pizzeria in Strombeek-Bever al opgepakt. Getuigen zagen woensdag hoe de man na afloop de vluchtwagen in brand stak in Meise en nadien wegvluchtte op een plooifiets.

Amper een paar uur na de moord in Strombeek-Bever was er al een doorbraak in het dossier van de afrekening aan een pizzeria in de Sint-Amandsstraat. Daar werd woensdagnamiddag iets na vijf uur de 42-jarige uitbater om het leven gebracht bij een schietpartij. Het is dankzij buurtonderzoek van de lokale politie dat er snel gehandeld kon worden

“Uit dat onderzoek is gebleken dat een persoon met een rode jas rond het tijdstip van de feiten de pizzeria heeft verlaten”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Kort nadien werd in de Sint-Annastraat in Meise een uitgebrande wagen met een achtergelaten vuurwapen aangetroffen. Volgens getuigen werd de wagen in brand gestoken door een man met een rode jas die nadien de vlucht nam op een plooifiets.”

Verschroeid

Ver geraakte de man niet. In buurgemeente Merchtem onderschepte de politie hem. Zijn kledij was verschroeid en een uitleg kon hij daar niet aan geven. Het gaat om een 35-jarige man van Albanese nationaliteit. “Hij werd van zijn vrijheid beroofd. Na verhoor door de onderzoeksrechter werd hij aangehouden wegens moord. Hij bekent de feiten, maar geeft geen motief voor zijn daden", zegt Blondeau nog. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio