Paashazen in wzc 's Sint-Jozef Moerzeke, 't Heuverveld Waasmunster en Meulenbroek Hamme

Rotary bezorgt paaseitjes in drie woon-zorgcentra

Hamme / Waasmunster - Leden van serviceclub Rotary Waasmunster Durmeland bezorgden aan de woon-zorgcentra 't Heuverveld in Waasmunster, Trento campus Sint-Jozef Moerzeke en Meulenbroek Hamme twaalf pakketjes van één kilogram paaseitjes.

"Met deze kleinschalige actie willen we de bewoners en het personeel een hart onder de riem steken in deze voor hen moeilijke coronatijd", stelt de Rotaryclub. "Dit initiatief past in onze werking ten voordele van sociale doelen."

Positief signaal

“We konden ze uiteraard niet binnen afgeven, maar werden door de medewerkers aan deur te woord gestaan. Het deed hen zichtbaar plezier, zelfs al is het maar een kleine geste en zijn er wellicht nog andere groepen met een dergelijk initiatief. Het woon-zorgcentrum in Moerzeke plaatste zelfs al een bericht op Facebook. We vonden het belangrijk de mensen in de rusthuizen een signaal te sturen. Ondanks hun isolement van familie en kinderen proberen we hen zo duidelijk te maken dat ze niet alleen zijn.” De eitjes werden geschonken door warenhuisketen Lidl.

Mooie boodschap

Rotary Waasmunster Durmeland vergezelde de pakketjes paaseitjes met een handgeschreven boodschap: “Beste, het zijn voor iedereen moeilijke tijden, maar in het bijzonder voor wie vandaag in een rusthuis verblijft. Wij willen daarom elke bewoner graag een hart onder de riem steken, met een kleine attentie die duidelijk maakt dat we jullie niet vergeten zijn. Hou je goed en zorg voor elkaar! En vooral, hou de moed erin.”

 

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN