CD&V verzet zich tegen gemeenteraad via mail

CD&V verzet zich tegen gemeenteraad via mail

Suzanne De Cort vraagt namens CD&V Pepingen om de mogelijkheid van een gemeenteraad met videoconfenrentie te onderzoeken. Foto: idh

Na DVP verzet ook de CD&V-fractie zich tegen de idee om in Pepingen op dinsdag 28 april een gemeenteraad te organiseren via mail. "Men probeert de oppositie monddood te maken", aldus CD&V-cvvoorzitter Suzanne De Cort.

"Dat er geen mogelijkheid is om een gemeenteraad in levende lijve te organiseren, begrijpen we zeer goed. Maar dat kan ook via een videoconferentie in plaats van via mail. Videoconferenties zijn sinds de coronacrisis bijzonder goed ingeburgerd", zo vindt de Pepingense CD&V-fractie. De oppositiecollega's van DVP zijn dezelfde mening toegedaan.

"De meerderheid vindt mail de gemakkelijkste oplossing om te vergaderen. Dat dit het gemakkelijkst is voor het bestuur, willen we graag geloven. Deze vergadervorm laat geen degelijk debat toe. Het is gewoon een manier om de oppositie monddood te maken. Bovendien houdt de meerderheid er geen rekening mee dat er nog raadsleden aan het werk zijn", aldus Suzanne De Cort.

CD&V Pepingen vraagt het schepencollege om zijn beslissing te herzien en de mogelijkheden van een videoconferentie te onderzoeken..

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio