Brussels Airlines schrapt acht bestemmingen

© REUTERS

Brussels Airlines gaat na de coronacrisis vluchten naar acht bestemmingen al zeker niet meer heropstarten. Dat schrijft ‘De Standaard’ en bevestigt de woordvoerder van de Belgische maatschappij.

Wie de komende maanden een reis gepland had naar Sevilla, Valencia, Bristol, Hannover, Moskou, Billund, Marrakech en Santorini, zal daar niet geraken met Brussels Airlines. Al minstens tot eind maart volgend jaar zal de maatschappij die bestemmingen niet meer aandoen.

Eerder had Brussels Airlines al aangekondigd zijn activiteiten ten vroegste vanaf 15 mei te hervatten, maar dan in eerste instantie met een beperkter aanbod. Nu blijkt dus dat een aantal bestemmingen lange tijd niet meer bediend zullen worden. Het gaat onder meer om bestemmingen van vluchten die door partnermaatschappij CityJet werden uitgevoerd. Brussels Airlines zette het contract met dat bedrijf namelijk stop. Daardoor zijn er vijf vliegtuigen minder beschikbaar voor vluchten.

Er zitten enkele populaire toeristische bestemmingen bij de geschrapte verbindingen. Maar de vraag van klanten is niet het enige criterium dat meespeelde in de beslissing. “Populair en winstgevend zijn niet hetzelfde”, zegt woordvoerster Kim Daenen van Brussels Airlines. Het is nog niet duidelijk of er nog meer verbindingen zullen sneuvelen.

Wie een vlucht had geboekt naar een geschrapte bestemming, zal gecontacteerd worden door Brussels Airlines.

Meer over Brussels Airlines

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie