Lokale politie in tijden van corona: “Al deels voorbereid door mobiel werken”

Lokale politie in tijden van corona: “Al deels voorbereid door mobiel werken”

Foto: Politie Schelde-Leie

De Pinte / Gavere / Nazareth / Sint-Martens-Latem -

Hoe werkt de lokale politie sind de coronacrisis? Werken de flikken ook van thuis uit? Zijn zij genoeg beschermd? Met die vragen trokken wij richting politiezone Schelde-Leie. Want ook zij staan in de frontlinie.

De politiezone Schelde-Leie kon snel inspelen op de nieuwe manier van werken. “We hadden het geluk dat wij al een paar maanden geleden een systeem uitgerold hebben om mobiel te kunnen werken, dus we waren al deels voorbereid”, zegt Katie Lefever van de zone Schelde-Leie (De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem).

“Daarnaast laten wij iedereen die kan van thuis uit werken.” Ook werden er snel procedures opgestart waarin bekeken werd hoe ze het contact tussen inspecteurs konden beperken. “Daarnaast zetten we zoals alle politiezones onze ‘coronaploegen’ in. Die zijn op de baan voor controles en voor coronagerelateerde oproepen.” Bij Schelde-Leie kreeg elke inspecteur ook een pakketje met daarin mondmaskers, handschoenen en andere bescherming. “We gaan zeer bewust om met de middelen die we hebben.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio