Negen corona-overlijdens in woon-zorgcentrum Baronie

Negen corona-overlijdens in woon-zorgcentrum Baronie

Foto: if

Geraardsbergen - In woon-zorgcentrum Baronie van Boelare zijn negen bewoners overleden nadat ze vermoedelijk besmet raakten met het coronavirus. Directeur Maarten Van Nieuwenhove betreurt de overlijdens én het ontbreken van test voor de bewoners en de medewerkers.

De Baronie is een van de vijf vestigingen van de woon-zorggroep. Eerder al had directeur Van Nieuwenhove besmettingen gemeld van enkele bewoners en een medewerker. En nu blijkt dat er "negen bewoners overleden zijn nadat ze vermoedelijk besmet raakten met Covid-19. Sinds het begin van de coronacrisis zetten we in onze vijf wooncentra alles op alles om onze bewoners te beschermen tegen het virus. Ons team zet zich dagelijks in om de bewoners in deze moeilijke tijden de zorg en het comfort te bieden die ze verdienen. Ondanks deze inspanningen zijn negen bewoners overleden. Onze gedachten gaan uit naar de getroffen families."

Van Nieuwenhove betreurt dat "er tot op heden geen tests ter beschikking gesteld zijn van de Baronie Van Boelare, alhoewel er een grote nood is. Het ontbreken van tests voor onze kwetsbare doelgroep en de medewerkers brengt een grote onzekerheid met zich mee. We zijn teleurgesteld dat onze senioren en medewerkers in de frontlinie niet kunnen getest worden. Nochtans essentieel voor de gerichte aanpak en tegenhouden van een verdere uitbraak. Het doet ons dan ook verdriet om te zien dat onze senioren en hun familie dit moeten meemaken. Het is pijnlijk en verontrustend dat zij deze uitzonderlijke omstandigheden moeten meemaken."

De directeur benadrukt dat er wel voldoende beschermingsmateriaal voorradig is en dat in de vier andere centra van de zorggroep geen coronagevallen zijn. "En we werken samen met de coördinerend en raadgevend arts en de deskundigen bij het Agentschap Zorg en Gezondheid om de huidige situatie te evalueren en bij te sturen waar nodig."
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio