Juliette (7) gaat elke dag naar het woon-zorgcentrum met tekeningen en gedichten: "Om hen wat op te vrolijken"

Lochristi - Ze dartelde donderdagmiddag tijdens het concert van Chris Corn vrolijk en op afstand in de voortuin van wzc Sint-Vincentius: Juliette Van Driessche (7) uit de Bosdam, de jongste ster van het woonzorgcentrum.
Het Nieuwsblad en De Gentenaar gaan op zoek naar de helden in jouw buurt van de coronacrisis. Zo brengen we het verhaal achter de mensen die warmte, steun en zorg bieden in deze bijzondere tijden.
Welke held wil jij in de schijnwerpers zetten? Laat het ons weten op heldenvancorona@nieuwsblad.be
Lees alle verhalen op https://www.nieuwsblad.be/heldenvancorona
 

Juliette gaat er elke dag langs met tekeningen, kaartjes, collages, knutselwerkjes, gedichten en zelfs bloembakjes. Gewoon, om het leven van de bewoners een beetje op te fleuren. "Ze kennen haar al, als ze aan de toegangsdeur komt tijdens onze wandeling", zegt mama Margriet. 

Haar tekeningen en haar dagboek hangen overal op in het woonzorgcentrum in de Kanunnik Triestlaan in Zaffelare. "De voorbije weken heb ik me, nadat mijn schoolwerk afgewerkt was, al wat verveeld. Daarom ben ik attenties beginnen te maken voor de mensen die hier wel moeten binnenblijven. Om hen wat op te vrolijken", zegt Juliette, die in het 'normale' leven in het tweede leerjaar van de Leefschool Eikenkring in Zeveneken zit. En nu dus geregeld met de mama , die de beste herinneringen heeft aan het woonzorgcentrum door haar eigen grootvader, een ommetje maakt vanuit de Bosdam naar het rusthuis in Zaffelare.

Ook voor jou: nog even volhouden, meid!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN