Russische atleten Alexandra Stepanova en Dmitri Bobkov lopen tegen dopinglamp

Russische atleten Alexandra Stepanova en Dmitri Bobkov lopen tegen dopinglamp

Foto: REUTERS

De Russische atlete Alexandra Stepanova ziet al haar resultaten sinds 15 november 2018 geschrapt worden. Dat maakte het Russische antidopingagentschap Rusada bekend. Ze wordt er onder meer van beschuldigd te werken met een wegens inbreuken op de dopingreglementering geschorste trainer.

Let op: het gaat hier om de atlete Stepanova en niet haar naamgenoot Alexandra Stepanova, die in het kunstschaatsen actief is.

Verspringer Dmitri Bobkov liep eveneens tegen de lamp en is twee jaar geschorst, met terugwerkende kracht tot 3 maart. Hij testte bij een antidopingcontrole positief.

Rusland wordt er al jaren van beschuldigd dopingvergrijpen systematisch onder de mat te schuiven. Momenteel is het land vier jaar lang uitgesloten van deelname aan de grote kampioenschappen. Een beslissing van het Wereldantidopingagentschap, waartegen Rusland in beroep ging bij het Internationaal Sporttribunaal TAS. Daar kon de zaak door de coronacrisis nog niet behandeld worden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.