Vanaf morgen digitale reservaties mogelijk

Recyclagepark Lochristi opnieuw na afspraak open vanaf 16 april

Recyclagepark Lochristi opnieuw na afspraak open vanaf 16 april

Dinsdagochtend was het filerijden aan de Stapsteenweg in Heusden, naar het IVAGO-recyclagepark Foto: Geert Herman

Lochristi - Afvalintercommunale IDM hield vorige week nog even de boot af, maar vanaf volgende week donderdag worden ook daar de recyclageparken opnieuw heropend, zij het na afspraak. "Op die manier vermijden we lange wachtrijen, beperken we het aantal bezoekers en kunnen we de veiligheid van personeel en bezoekers maximaal garanderen", klinkt het.

Na de zware inhaaldagen voor de huisvuilophaling ten gevolge van Pasen en de laatste snoeihoutophalingen, neemt IDM dus opnieuw de recyclageparken in gebruik. Vanaf morgenochtend 9 uur kan er online gereserveerd worden via deze link. De afspraak wordt nadien bevestigd en men krijgt enkel toegang wanneer men de bevestigingsmail kan voorleggen, geprint of digitaal. Bellen is zinloos, u kan alleen digitaal uw plekje tussen de containers op de site van het bedrijvenpark Lozen Boer reserveren. 
Uiteraard is het ook  hier niet de bedoeling om er een uitstapje van te maken: de boodschap blijft om enkel te komen wanneer het echt niet anders kan en steeds de geldende veiligheidsmaatregelen te respecteren: voldoende afstand houden, fysiek contact vermijden en in de wagen blijven wanneer men moet wachten. Asbest en textiel moet u voorlopig thuis bewaren. De grofvuilophaling op afspraak aan huis blijft ook gelden. Hoe lang IDM deze formule zal hanteren, is afhankelijk van de evolutie in de crisis. Voor bezoekers is het ook handig om op voorhand thuis te sorteren, zodat u niet meer tijd in het recyclagepark spendeert dan nodig. 
Eerder deze week heropenden onder meer de recyclageparken van IVAGO, wat vooral de eerste ochtend tot ongeziene files leidde. Onder meer in de Proeftuinstraat in Gent waren er wachttijden van ruim anderhalf uur. Ook in Destelbergen werd er ruim twee uur voor openingstijd aangeschoven. 

 

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN