Vastgoedmakelaar biedt ‘noodonderdak’: verpleger Nicolas (25) verhuist tijdelijk naar appartement om ouders niet te besmetten

Vastgoedmakelaar biedt ‘noodonderdak’: verpleger Nicolas (25) verhuist tijdelijk naar appartement om ouders niet te besmetten

Nicolas is enorm blij met zijn appartement met terras en tuintje. Foto: if

Schaarbeek / Brussel -

Nicolas Honai (25) maakte deze week van zijn hart een steen en ‘verliet’ zijn ouders. De twintiger werkt in het Titeca-ziekenhuis en wil het risico niet nemen dat hij zijn ouders besmet. Gelukkig kon hij in een appartement terecht, speciaal aangeboden aan verpleegkundigen die thuis niet meer welkom zijn thuis of zelf vertrekken uit voorzorg.

“Een moeilijke beslissing die me enorm droevig maakt.” Zo noemt Nicolas Honai, verpleger bij het Titeca-ziekenhuis, de knoop die hij eerder deze week moest doorhakken. “Ik woon nog bij mijn ouders, beiden zestigplussers. Maar ik had het steeds lastiger met het feit dat ik thuis woonde met ouders in de risicogroep.”

Lang moest de Brusselaar dan ook niet nadenken toen de directie van het ziekenhuis een mailtje stuurde. Wie het wenste, kon terecht in bemeubelde appartementen om zo de eigen leefomgeving te beschermen.

Terras en tuin

“Ik ging er meteen op in en nog twee collega’s gaan dat ook doen. Allemaal om onze ouders te beschermen. Zo houden we ze veilig en zit ik ook iets dichter bij het werk. Bovendien zit ik in een prachtig appartement. Ik heb zelfs een terras en een kleine tuin. Eén keer per week komt er een schoonmaakploeg om alles te kuisen en te ontsmetten, een beetje zoals op hotel gaan.”

Nicolas is één van de bijna tachtig zorgverleners die al een beroep deden op de appartementen die vastgoedmakelaar OP inzamelde in zijn database. “We hebben er ongeveer tweehonderd”, zegt Marnix Van Hoeck van OP. Het gaat daarbij vaak om appartementen die eigenlijk bestemd zijn voor verhuur op korte termijn, bijvoorbeeld voor expats. De vastgoedmakelaar nam contact op met alle eigenaars om te vragen of ze hun flats wilden aanbieden aan de zorgsector.

Veel reacties

De kosten worden volledig gedragen door het bedrijf. “De zorgverleners hoeven voor niets te zorgen”, zegt Van Hoeck. “We kregen meteen veel reacties op ons aanbod.”

De voorbije weken doken ook absurde verhalen op van mensen die prompt niet meer welkom zijn in het eigen appartementsgebouw omdat medebewoners besmetting vrezen. In Schaarbeek werd een verpleger van het UZ Brussel zelfs met zijn hebben en houden op straat gezet en werden de sloten van de deur veranderd. “Ook deze mensen zijn welkom bij ons, naast hulpverleners die het risico voor hun familie willen verkleinen.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN