Rennersvakbond CPA verzet zich tegen algemene salarisvermindering

Rennersvakbond CPA verzet zich tegen algemene salarisvermindering

Foto: Photo News

De Wielrennersvakbond CPA verzet zich tegen een algemene salarisverlaging in het wielrennen.“Wij zullen nooit een algemene salarisvermindering aanvaarden”, klinkt het in de mededeling. “We bekijken elke zaak afzonderlijk en bestuderen hoe we problemen kunnen oplossen met specifieke hulp en strategieën.”

Intussen maakten heel wat teams echter al bekend dat renners moeten inleveren, opdat de teams in deze coronacrisis het hoofd boven water zouden kunnen houden. Bahrain-McLaren (70%), Astana (30%) , Lotto-Soudal (10%) en Mitchelton-Scott (70%) lieten zo hun renners een percentage van hun loon inleveren.

“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, in het midden van een storm en om iedereen te kunnen redden moeten we afspraken respecteren en als een team samenwerken.”

“We hebben begrip voor de moeilijkheden voor teams en sponsors en we zijn bereid te luisteren naar oplossingen in het belang van de hele sport, maar daarnaast moeten we er ook voor zorgen dat renners en hun families niet in de problemen geraken”, vertelt CPA-voorzitter en voormalige wielrenner Gianni Bugno.

Rennersvakbond CPA verzet zich tegen algemene salarisvermindering
CPA-voorzitter Gianni Bugno Foto: BELGA

“Wij begrijpen dan ook dat de AIGCP (belangenvereniging voor profteams, red.) flexibiliteit vraagt, maar de regels moeten wel gerespecteerd worden. Het is onaanvaardbaar dat er stevig in salarissen gesneden wordt zonder bewijs dat de ploegen zich niet meer aan de contracten kunnen houden. We hopen dat iedereen zich engageert om de beste oplossing te vinden, opdat renners, staff en de hele wielerfamilie niet in de kou komen te staan.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.