De droomploeg van Roger De Vlaeminck: één spion en twee keer De Vlaeminck

De droomploeg van Roger De Vlaeminck: één spion en twee keer De Vlaeminck

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Aanstaande zondag stond normaal gezien Parijs-Roubaix op het programma. De man die vaak in één adem met die wedstrijd wordt genoemd, heeft nog eens van zich laten spreken. Roger De Vlaeminck (72), ofte ‘Monsieur Paris-Roubaix’, heeft zeven renners geselecteerd uit zijn carrière met wie hij samen in de ploeg reed.

Roger De Vlaeminck kiest - uiteraard - als kopman voor zichzelf. “Je zou misschien verwachten dat ik voor Francesco Moser zou kiezen, maar wij leken teveel op elkaar, dus valt hij naast het team”, legt De Vlaeminck uit op de website van CylcingNews. “Het is lastig om helpers te kiezen, want ik had niet veel knechten nodig tijdens mijn carrière. Het meeste werk deed ik gewoon zelf. Je hebt knechten nodig om je te helpen wanneer je lek rijdt of om een groepje terug te halen, maar een kopman moet zelf weten waar hij moet zitten in de koers.”

Herman van der Slagmolen was wel de eerste naam op zijn lijstje van 7 renners. “Hij is mijn dichtste en meest loyale vriend. Herman had ook een speciale rol: hij was mijn spion. Wanneer we op hotel zaten, was hij diegene die bij mijn rivalen Eddy Merckx en Felice Gimondi ging kijken wat ze aten en dronken. Zo zag waarschuwde hij mij dat Merckx altijd water dronk, terwijl ik weleens een colaatje durfde drinken.”

Verder heeft hij een plekje vrij voor zijn broer Eric De Vlaeminck, Patrick Sercu (“de snelste sprinter die ik gekend heb”), Ronny De Witte en Ronan De Meyer. De Italianen Attilio Rotta en Stefano Giuliani maken de ploeg vol.

De droomploeg van Roger De Vlaeminck: één spion en twee keer De Vlaeminck
Roger De Vlaeminck bij zijn derde overwinning in Milaan-Sanremo in 1979 Foto: Photo News
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.