Billie en Becky Massey op prestigieuze WNBA draft

 Billie en Becky Massey op prestigieuze WNBA draft

Billie Massey Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Goed nieuws voor de tweelingzusjes Billie en Becky Massey (20). De 1m87 grote basketbalspeelsters van vice-kampioen Sint-Katelijne-Waver fonkelen op 17 april op de prestigieuze WNBA-draft. Dat is een jaarlijks event waarbij Amerikaanse profteams nieuw talent contracten kunnen aanbieden.

Billie (52ste plaats) en Becky Massey (61ste stek) zijn al enkele jaren sterkhouders bij de Young Cats en wonnen met U18 de gouden medaille. Billie, die werd uitgeroepen tot Speelster van het Jaar, zit ook in de selectie van de Belgian Cats en was erbij in februari toen die zich plaatsten voor de Olympische Spelen. Volgend seizoen blijft het duo bij SKW en in de Belgische eerste klasse actief.

 Billie en Becky Massey op prestigieuze WNBA draft
Becky Massey in actie met SKW Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

“We studeren allebei nog en bij SKW kunnen we basketbal en studie perfect combineren. We spelen met SKW ook Europees in de FIBA EuroCup Women. De WNBA? We zien wel wat de draft brengt,” klonk het unaniem bij de West-Vlaamse tweelingzussen. Omwille van het coronavirus gaat de WNBA enkel virtueel door en wordt op 17 april ook uitgezonden ESPN.

De WNBA, met Emma Meesseman (Washington Mystics) en Julie Allemand (Indiana Fever), zou normaal op 15 mei aanvatten. De WNBA besliste omwille van de hevige corona uitbraak in de VS dat de competitie later zal beginnen. Ann Wauters, Kim Mestdagh en Hind Ben Abdelkader kwamen ook in de WNBA uit. Uitkijken of Billie en Becky Massey in de directe toekomst de Belgische delegatie in de WNBA zullen uitbreiden. Kathy Wambé werd in 2002 door Detroit Shock gedraft. Zij kwam nooit in de vrouwelijke tegenhanger van de NBA uit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.