Parochianen misschien niet fysiek, maar wel met foto aanwezig in Leonarduskerk

Parochianen misschien niet fysiek,  maar wel met foto aanwezig in Leonarduskerk

Pastoor Stuyck creëert virtuele geloofsgemeenschap. Foto: Jef Wijckmans

Aartselaar -

Pastoor André Stuyck (79) ging afgelopen paaszondag voor in de misviering in de Sint Leonarduskerk. Hij zag van achter het altaar zijn parochianen op de stoelen … dankzij hun foto’s.

“Ik lees in het Oude Testament wel eens verhalen over plagen die de mensen teisterden, maar ik had nooit gedacht dat ik dat zelf ooit ook zou meemaken”, zegt de Aartselaarse pastoor André Stuyck. “Omdat in deze coronatijden mijn parochianen tijdens de misvieringen fysiek niet meer aanwezig mogen zijn, heb ik naar een alternatief gezocht. Hoewel ik zelf een leek ben, weet ik dat je met een computer veel kan doen. Waarom zouden we geen virtuele kerkgemeenschap creëren, door foto’s op stoelen te plaatsen?”

“Via het parochieteam maakten we dit idee bekend”, zegt Stuyck. “We kregen al meer dan zeventig foto’s toegestuurd. Op deze manier is mijn kerk niet echt leeg. Zeker op een dag als Pasen is het zien van bekende gezichten hartverwarmend. De foto’s blijven op hun plaats, zolang de quarantaine duurt. Nieuwe foto’s zijn nog altijd welkom.”

De actie zorgt af en toe wel voor wat geschuif met stoelen. Want uitvaarten gaan nog wel met een beperkt aantal familieleden of direct betrokkenen door. (jw)

liturgie@sintleonardusaartselaar.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio