Ex die 49-jarige vrouw in Halen dood terugvond, bekent dat hij haar om het leven bracht

Ex die 49-jarige vrouw in Halen dood terugvond, bekent dat hij haar om het leven bracht

Foto: Tom Palmaers

Halen / Loksbergen / Zelem -

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft maandagavond een 56-jarige man aangehouden op verdenking van doodslag op zijn 49-jarige ex-vriendin. Dat bevestigde zijn advocate maandagavond.

Zaterdagavond werd het levenloze lichaam van Anja Vlayen aangetroffen in de flat van haar ex-vriend in de Breedvenstraat in Zelem, deelgemeente van Halen. Het was de ex-partner die de vrouw had gevonden. Omdat het een ongewoon overlijden betrof, startte het parket van Limburg een gerechtelijk onderzoek.

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) ging ter plaatse. Maandagvoormiddag vond een autopsie plaats op het stoffelijke overschot van de vrouw. In de studio waar ze was aangetroffen, werd een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd.

De ex-partner van het slachtoffer werd vervolgens gearresteerd. De vrouw woonde eigenlijk in Loksbergen (Halen), maar was zaterdag naar de Breedvenstraat in Zelem gegaan.

Bekentenissen

Het koppel, dat meer dan negen jaar samen was, had enkele dagen eerder samen het besluit genomen een punt achter de relatie te zetten. “Mijn cliënt was echter te weten gekomen dat zij al iemand anders had. Dat vormde blijkbaar de trigger waardoor de stoppen bij hem zijn doorgeslagen. Mijn cliënt is tot bekentenissen overgegaan”, zegt zijn advocate Vanessa Penninger.

De man zit in de cel. Komende vrijdag zal de raadkamer in Hasselt zich over zijn verdere aanhouding buigen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio