Wielertoerist valt zwaar op jaagpad, familie zoekt getuigen

Even voordien had de trotse opa zijn kleinkinderen getrakteerd op paaseieren. Foto: gsd

Oostrozebeke / Kuurne / Wielsbeke -

Eric De Clercq (55) uit Kuurne liep zondagnamiddag een schedelbreuk en een hersenschudding op bij een zware val met zijn koersfiets op het jaagpad in Ooigem. Zijn familie is op zoek naar getuigen van het incident.

De 55-jarige Kuurnenaar was zondagmiddag met zijn koersfiets naar zijn dochter Jolien en kleinkinderen in Oostrozebeke gefietst. Op de oprit gaf hij hen wat paaseieren die hij had meegenomen.

Daarna wilde hij zijn tocht verder zetten richting Waregem, maar kort nadat hij rond 17 uur vanuit de Desselgemsestraat in Ooigem het jaagpad was opgereden, liep het mis. “Op een of andere manier kwam hij zwaar ten val”, zegt zijn schoonzoon Daan Duchi. “Twee mensen die hem zagen liggen, hebben de hulpdiensten gebeld.”

Telefoontje

De wielertoerist werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis van Waregem, waar bleek dat hij een schedelbreuk, een hersenschudding en kneuzingen had opgelopen. “Hij ligt intussen op een gewone kamer, maar wat er is gebeurd, herinnert hij zich niet meer”, zegt zijn schoonzoon.

De familie dacht eerst aan een botsing met twee andere fietsers, omdat zijn vrouw na het ongeval ook een telefoontje had gekregen van een onbekende beller die iets in die trant leek te vertellen. Maar intussen maakte de politie duidelijk dat er geen derden bij het incident zijn betrokken.

Ganzen

“Mogelijk is hij moeten uitwijken voor de vele ganzen die daar zitten”, denkt Daan. “Ik kreeg intussen al een drietal telefoontjes van getuigen. Een wandelaar vertelde dat hij in ieder geval op een rustig tempo fietste.”

Wie meer informatie heeft over het fietsongeval van Eric kan Daan contacteren op het nummer 0471-68.83.24.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio