UCI blokte voorbije week een nieuwe werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts af

© BELGA_HANDOUT

Indien de Internationale Wielerunie (UCI) niet dwars had gelegen, dan had Victor Campenaerts de voorbije week opnieuw een werelduurrecordpoging gedaan.

Bram Vandecapelle, belga

LEES OOK. Nederlander Kai Reus wil het werelduurrecord van Victor Campenaerts aanvallen: “Het record kan nog veel scherper”

“Toen tijdens Parijs-Nice duidelijk werd dat veel wedstrijden zouden worden uitgesteld, rijpte het idee om drie weken in quarantaine te gaan op de wielerpiste van Londen voor een nieuwe poging”, zegt de renner van NTT.

“Omdat na mijn werelduurrecord sommige criticasters zegden dat ik het record van Bradley Wiggins enkel had kunnen breken omdat het op grote hoogte was, wou ik zijn afstand nog eens aanscherpen op zeeniveau en op dezelfde piste als die van hem. Mijn ploegbaas Bjarne Riis stond er helemaal achter en we hadden al contact met de eigenaars van de piste. Alles zou volgens de regels van social distancing gebeuren, maar tien dagen na onze aanvraag gaf de UCI geen groen licht. De reden? Mijn poging zou niet goed zijn voor het imago van de wielersport.”

LEES OOK. Victor Campenaerts kon na zijn werelduurrecord zelfs wielertoerist niet volgen: “Als je van heel hoog komt, kan je ook heel laag vallen”

Victor Campenaerts neemt met NTT deel aan virtuele Ronde van Zwitserland

Victor Campenaerts zal volgende week met zijn team NTT deelnemen aan de virtuele Ronde van Zwitserland. De werelduurrecordhouder komt in de vierde etappe in actie. De virtuele Ronde van Zwitserland, de ‘Digital Swiss 5’ (DS5), is een reeks van vijf afzonderlijke races die gereden zullen worden over delen van het oorspronkelijke parcours van de editie van 2020 van de Ronde van Zwitserland, die door de coronacrisis werd afgelast.

“Ik kijk uit naar mijn eerste virtuele race”, legde Campenaerts in een eerste reactie uit. “Het is goed dat de wedstrijden relatief kort zijn, een uurtje ongeveer. Zo blijft het spannend. Ik ben blij opnieuw te kunnen racen en hoop een goed resultaat te halen.”

Tijdens de vierde etappe, waarin Campenaerts in actie komt, moeten er 37 kilometers afgelegd worden, met onderweg twee stevige hellingen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Victor Campenaerts

Video

Keuze van de redactie