Bijl valt ook voor festival Na Fir Bolg

Vorselaar / Rijkevorsel -

Het verbod op de organisatie van massa-activiteiten betekent dat ook het rock- en folk- en kleinkunstfestival Na Fir Bolg in Vorselaar, gepland op 3, 4 en 5 juli van dit jaar, niet kan doorgaan.

“Ik had op wat soepelheid gerekend, want ons evenement staat pas over meer dan twee maanden op de agenda, maar het is nu niet anders”, reageert organisator Luc Janssens. “Anderzijds komt de beslissing niet onverwacht, maar toch komt ze zwaar aan en moeten we even tijd nemen om te beslissen hoe we ermee omgaan. Er ontbreekt misschien een beetje een lijn in mijn redenering maar op dit moment slaag ik er niet echt in om rationeel over de situatie na te denken. De volgende dagen ga ik met het organisatieteam samen zitten, ieder in zijn eigen kot uiteraard en bespreken we de situatie. Het streefdoel zal wellicht zijn alle bands en artiesten opnieuw te boeken voor de editie van 2021. Mensen die tickets hadden hoeven zich geen zorgen te maken. Daar vinden we wel een oplossing voor.”

Na Fir Bolg vierde vorig jaar het 25-jarig bestaan van het festival. “Ik ben daar tien maanden per jaar mee bezig”, mijmert Janssens. “Dit jaar voor het eerst zonder hoogtepunt.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN