Tel-Oor maakt per dag honderd maaltijdboxen voor kwetsbare gezinnen

Tel-Oor maakt per dag honderd maaltijdboxen voor kwetsbare gezinnen

Tel-Oor stelt maaltijdboxen samen voor kansarme gezinnen. Foto: RR

Arendonk -

Tel-Oor, een afdeling van de vzw Mekanders, stelt minstens tot eind mei maaltijdboxen samen voor kansarme gezinnen. Dat kan met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Zonder virus zou Tel-Oor gezonde driegangenmenu’s voor mensen in kansarmoede bereiden met voedseloverschotten. Dat is door de coronacrisis niet mogelijk. Maar Tel-Oor, dat een afdeling van de vzw Mekanders is, laat de oren niet hangen. Ze kreeg van de Koning Boudewijnstichting 10.000 euro voor het project Small Cash.

Dat project houdt in dat Tel-Oor maaltijdboxen samenstelt met de ingrediënten voor een maaltijd, waarvoor de klanten 2 euro, of 1 euro voor een kinderportie, betalen. Een gezin kan twee keer per week een Small Cashbox ontvangen waarin behalve de benodigdheden voor een hoofdgerecht, dessert en vieruurtje ook een bereide soep zit. Er is ook een startersbox met olie, boter, melk, koffie en kruiden.

Het OCMW van Arendonk levert de adressen en ook de vaste bezoekers van Mekanders Tel-Oor kunnen er gebruik van maken. Tel-Oor kan honderd boxen per dag samenstellen met de hulp van het Mekanders Activiteitencentrum en vrijwilligers van de mindermobielencentrale.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN