Week lang herstellingswerken aan kruispunt A12 in Aartselaar

Week lang herstellingswerken aan kruispunt A12 in Aartselaar

Foto: Google Street View

Aartselaar -

Vanaf maandag 20 april zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vijf dagen herstellingswerken uitvoeren aan het kruispunt van de A12 met Bist en de Langlaarsteenweg in Aartselaar. Richting Brussel is daar plaatselijk een wegverzakking opgetreden.

Eind vorig jaar werden langs vier kruispunten van de A12 nieuwe opstelstroken aangelegd om de filedruk op de A12 en de zijstraten te verlichten. “De opstelstroken bewezen intussen hun nut, want sindsdien loopt het verkeer er merkelijk vlotter. Intussen is op de nieuwe opstelstrook aan het kruispunt met Bist en de Langlaarsteenweg een verzakking vastgesteld in de richting van Brussel”, zo meldt het AWV.

Omdat de schade aan het wegdek toeneemt is een herstelling nodig. De oorzaak van de verzakking is momenteel nog onduidelijk. Voor de herstelling wordt het wegdek plaatselijk opgebroken tot op de fundering en vervolgens opnieuw aangelegd.

Af- en opritten blijven bereikbaar

De werken duren van maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april. Op de A12 wordt in de richting van Brussel de rechterrijstrook afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Het verkeer op de A12 heeft steeds doorgang over twee rijstroken.

Tijdens de werken wordt het kruispunt van de Bist met de Langlaarsteenweg in het midden dichtgezet en is er geen kruisend verkeer mogelijk. Om te kruisen zal het verkeer telkens naar het eerstvolgende kruispunt geleid worden. Verkeer komende van de Bist zal even richting Brussel rijden en keren aan de keerlus van de Pierstraat. Verkeer komende van de Langlaarsteenweg zal even richting Antwerpen rijden en keren aan het kruispunt met de Leugstraat. Alle af- en opritten van de A12 naar de Boomsesteenweg (N177) blijven steeds bereikbaar.

Week lang herstellingswerken aan kruispunt A12 in Aartselaar
Foto: AWV
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio