Axel Daeseleire is terug thuis: “Je wil niet weten wat ik de voorbije weken heb moeten doorstaan”

Axel Daeseleire is terug thuis: “Je wil niet weten wat ik de voorbije weken heb moeten doorstaan”

Axel Daeseleire is terug thuis om aan zijn revalidatie te beginnen. Foto: kris van exel

Axel Daeseleire (51), die de jongste weken in het ziekenhuis lag met een coronabesmetting, is opnieuw thuis. De tv-maker en acteur zou dit voorjaar ‘Axel gaat binnen’ presenteren, maar dat programma verschuift naar het najaar.

“Ik heb een paar irreële weken achter de rug en ben enorm blij dat ik weer thuis ben”, aldus Daeseleire. “Ik heb nog een weg te gaan wat het revalideren betreft, maar ik kan alleen maar opgelucht zijn dat ik het ziekenhuis heb mogen verlaten. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn programma Axel gaat binnen nog zelf af te werken. Nu wil ik vooral de dokters en het verplegend personeel van het Sint-Vincentiusziekenhuis enorm bedanken voor hun fantastische zorgen in de afgelopen weken. En tegen iedereen in Vlaanderen wil ik nog eens benadrukken: hou je alsjeblieft aan de richtlijnen die worden opgelegd, want het coronavirus is een agressief en meedogenloos beest. Hoe zorgzaam ze ook voor mij zijn geweest, je wil niet meemaken wat ik de voorbije weken heb moeten doorstaan.”

In Axel gaat binnen opent Axel Daeseleire deuren van plaatsen waar je normaal niet zomaar komt. Zo logeert hij vijf dagen en vier nachten in een brandwondencentrum, een woon-zorgcentrum, een revalidatiecentrum, een crisisopvang voor drank- en drugsverslaafden, een centrum voor mensen met een verstandelijke handicap en een forensisch psychiatrisch centrum. Hij gaat er niet alleen op bezoek, hij leeft ook 24 uur op 24 op het ritme van bewoners. De opnames werden ingeblikt voor de coronacrisis, maar de afwerking – zoals het inlezen van commentaar – moet nog gebeuren.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees