Mathieu van der Poel en Wout van Aert focussen op de weg: “De cross zal even moeten wijken”

Mathieu van der Poel en Wout van Aert focussen op de weg: “De cross zal even moeten wijken”

Foto: BELGA

De nieuwe wegkalender die de UCI woensdag deels voorstelde, heeft zo zijn gevolgen voor het veldrijden. Het wegseizoen loopt nu tot en met november, met drie opeenvolgende grote ronden en grote eendagsklassiekers. “Het veldrijden zal even moeten wijken”, zegt wereldkampioen Mathieu van der Poel.

“Ik ben blij dat er in het najaar nog veel zal worden gekoerst en ik wil mij daar op focussen”, aldus Van der Poel. “Het WK mountainbike was ook nog een doel, maar dat wordt zo goed als zeker verplaatst naar volgend jaar. Het is jammer voor de cross, maar de weg krijgt de voorkeur.”

Van Aert: “Na klassiekers meteen naar het veld”

De echte planning zal worden gemaakt na 15 mei, als de volledige wegkalender bekend is, maar ook Wout van Aert zal in eerste instantie focussen op de wegkoersen in het najaar maar wil daarna wel snel het veld induiken. “Als de klassiekers na de Tour volgen, kan ik daarna meteen weer naar het veldrijden. We hebben wel genoeg rust gehad. Ik zal er wel even tegen kunnen”, vertelde hij aan Sporza.

LEES OOK. Nieuwe wielerkalender kan eerste deel van veldritseizoen naar achtergrond duwen: zonder Mathieu en Wout (en zonder publiek?)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.