An Swartenbroekx emotioneel: “Ik zie nu geen toekomst voor FC De Kampioenen zonder Xavier”

Video: Vier

Actrice en scenariste An Swartenbroekx vertelde in ‘Gert late night’ donderdagavond dat haar werk aan nieuwe scenario’s voor ‘FC De Kampioenen’ stilligt, niet zozeer door de coronacrisis, maar door het overlijden van Johny Voners.

Swartenbroekx kreeg het emotioneel moeilijk toen ze vertelde over wat het Kampioenenjaar had moeten worden, met nieuwe afleveringen. “Door de dood van Johny is dat nu gewoon een zwart gat.”

Acteur John Voners, die Xavier Waterslaeghers speelde, overleed een maand geleden op 74-jarige geleden aan kanker. Het valt Swartenbroekx zwaar dat ze nog geen afscheid hebben kunnen nemen met de ploeg. Of ze nog zullen doorgaan zonder hem, is onduidelijk. “We hebben nog niet de kans gehad om als ploeg te rouwen, laat staan dat we samen konden bekijken of er nu nog een toekomst is voor De Kampioenen. Kampioenen zonder Xavier? Als ik heel eerlijk ben: ik zie dat nu op dit ogenblik niet.”

“De regel bij De Kampioenen is altijd geweest: we zijn een ploeg, en we gaan ervoor met de hele ploeg of we gaan er niet voor.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees