Gezin radeloos nadat een vriend hun hond voor dood achterliet bij dierenarts

“Wie heeft onze hond geadopteerd?”

“Wie heeft onze hond geadopteerd?”

Foto: IF

Lievegem -

“Ik hoop onze ‘Dikkie’ snel terug in mijn armen te houden”, zegt Dorine. Door een turbulente periode waarin haar gezin dakloos werd, moest ze haar Franse bulldog achterlaten bij vrienden. Woensdag kreeg ze ineens te horen dat hij overleden was, na onderzoek bleek dat absoluut niet het geval te zijn.

De 25-jarige Dorine Tiberghien uit Waarschoot, een deelgemeente van Lievegem, heeft al een turbelente periode achter de rug. Zij en haar gezin raakten het dak boven hun hoofd kwijt door problemen met hun huurwoning, waardoor ze hun geliefde hond ‘Dikkie’ moesten toevertrouwen bij vrienden uit Waarschoot. Maar woensdag bleek dat vertrouwen misplaatst. Dorine kreeg te horen dat haar “hond overreden en gestorven was”. Na verder onderzoek bleek de hond al via een dierenarts, dierenasiel bij een nieuw baasje te zijn.

“Wie heeft onze hond geadopteerd?”
Dorine met haar ‘Dikkie’. Foto: IF

Achtergelaten voor de deur

“Woensdag vroeg mijn vriend een update aan de man die zorg droeg voor onze hond”, zegt Dorine. “Zijn antwoord: ‘Geen goed nieuws. Uw hond is dood, iemand heeft hem aangereden en hij is gestorven bij de dierenarts’”. Al snel vertrouwde Dorine het verhaal niet waarna ze op onderzoek trok. Al snel kwam uit bij de dierenarts in Waarschoot waar de waarheid naar boven kwam. “Onze Dikkie werd dinsdag vastgebonden voor de deur van de dierenarts achtergelaten op een kar. Met een briefje vol leugens en de vraag om hem een spuitje te geven”. Ook de dierenarts vertrouwde de zaak niet. Zij belde de dierenbescherming Meetjesland op, die hem meenamen naar hun asiel.

Nieuw baasje

Dorine nam contact op met het asiel, “ze vertelde me dat de hond al bij een nieuw gezin ondergebracht is. En dat ze de gegevens niet kunnen delen omwille van de wet voor de privacy”, zegt ze al zuchtend. “Normaal als een hond verloren loopt, heb je twee weken de tijd om de hond terug ‘op te eisen’. Maar in dit geval hebben we zogezegd afstand gedaan van de hond.” Hoe dan ook hoopt ze dat ze haar ‘Dikkie’ snel terug kan knuffelen. “Wie heeft onze hond geadopteerd? We missen hem enorm. Na alle miserie die we meegemaakt hebben, zou dit het mooiste cadeau zijn”, zegt Dorine die ook richting de politie zal stappen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio