Wielrenster ploetert 1.300 (!) rondjes door haar drassige tuin voor het goede doel: “Ik kan het niet geloven”

Wielrenster ploetert 1.300 (!) rondjes door haar drassige tuin voor het goede doel: “Ik kan het niet geloven”

Groot-Brittannië heeft er een nieuwe heldin bij: Molly Weaver. De 26-jarige wielrenster reed dit weekend 130 kilometer voor het goede doel. In haar eigen tuin.

Weaver reed enkele jaren voor Team Sunweb, maar heeft haar focus verlegd van de weg naar het langeafstandsfietsen. Aan inhoud dus geen gebrek bij de Britse. Om haar steentje bij te dragen in volle coronacrisis bedacht Weaver een unieke uitdaging: 130 kilometer in haar eigen tuin rijden om geld in te zamelen voor Women’s Aid. Een organisatie die strijdt tegen huiselijk geweld, een fenomeen waarvan Weaver vreest dat het meer de kop gaat opsteken in deze zware tijden.

En dus trok maakte de Britse een rondje in haar tuin en trok ze haar fietspakje aan voor 1.300 toertjes. Het uitgestippelde parcours door de planten en struiken was namelijk 100 meter lang. En zwaar, want het had toch wel net eens goed geregend in Engeland. “Het is een combinatie van gras, gravel en asfalt”, zei ze voor aanvang. “Ik verwacht dat het ongeveer twaalf uur gaat duren. Het wordt een mentale en fysieke uitdaging, niet te vergelijken met alles wat ik tot nu toe heb gedaan.”

Na zo’n 200 ronden stelde Weaver vast dat het “veel zwaarder dan verwacht” was, maar de Britse slaagde in haar opzet en reed de 130 kilometer uit. Bij haar laatste tweet zondagvoormiddag stond de teller voor Women’s Aid op bijna 12.000 pond (ruim 13.000 euro).

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN