Auto’s mogen vanaf dinsdag het Woluwepark niet meer in

Auto’s mogen vanaf dinsdag het Woluwepark niet meer in

Foto: BELGAIMAGE

Sint-Pieters-Woluwe -

Het Woluwepark in Sint-Pieters-Woluwe is vanaf dinsdag 21 april volledig autovrij en enkel nog voorbehouden voor voetgangers en fietsers. Op die manier krijgen de zwakke weggebruikers zo veel mogelijk plaats om de sociale afstand te respecteren. Dat maakt Benoît Cerexhe, burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, zondagavond bekend.

De vraag van verschillende gebruikers van het Woluwepark klonk de afgelopen dagen steeds luider om meer plaats te voorzien voor het respecteren van de coronamaatregelen en voldoende afstand te kunnen houden. In samenspraak met de gemeente Oudergem en Leefmilieu Brussel besliste de gemeente Sint-Pieters-Woluwe daarom dat al het autoverkeer verboden wordt in het park. Zo krijgen de voetgangers en fietsers zo veel mogelijk ruimte.

Concreet kunnen gemotoriseerde voertuigen vanaf dinsdag op het grondgebied van Sint-Pieters-Woluwe geen gebruik meer maken van de Franciskanenlaan en de Xavier Henrardlaan om het park te betreden en op het grondgebied van Oudergem wordt de Park van Woluwelaan afgesloten voor het verkeer. Enkel de hulpdiensten mogen hier nog gebruik van maken.

De gewijzigde situatie zal na verloop van tijd ook geëvalueerd worden. Afgelopen week riep het Brussels gewest nog op om in de verschillende Brusselse gemeenten meer autoluwe zones in te stellen tijdens de coronacrisis.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN