Victor Campenaerts vraagt zelf om dopingcontrole… maar stuit op ‘njet’

Victor Campenaerts vraagt zelf om dopingcontrole… maar stuit op ‘njet’

Foto: BELGA

Nu de competitie vaag opnieuw in zicht komt, stellen veel wielrenners zich vragen bij het stilvallen van de dopingcontroles. Die vinden tijdens de lockdown niet of nauwelijks nog plaats. Ook werelduurrecordhouder Victor Campenaerts maakt zich zorgen, in die mate dat hij zelf contact opnam met Peter Van Eenoo­, hoofd van het antidopinglabo in Gent.

LEES OOK (N+).Belgische topatleten maken zich zorgen over antidopingbeleid: “Hopelijk gaan ze bij de cowboys wel nog langs”

“Ik heb hem gevraagd of het mogelijk was om mij te komen testen”, aldus Campenaerts, “Ik zou die test dan een beetje hypen om naar buiten toe te tonen dat er ook tijdens de lockdown nog steeds controles zijn.”

Van Eenoo, die Campenaerts vorig jaar ontmoette op het BK in Gent, noemt het verzoek “heel sympathiek”, maar verwees de renner door omdat hij in Gent geen privéstalen kan analyseren.

Ook Nado Vlaanderen – het controleorgaan van de Vlaamse Gemeenschap – kon hem niet tegemoetkomen. “Ik kreeg te horen dat een controle op bestelling niet kan”, aldus Campenaerts.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.