Woensdag vergadert wielertop opnieuw over de kalender: alle Belgische monumenten in oktober?

© BELGA

Volgende week woensdag is er een nieuwe vergadering gepland met alle aandeelhouders van het wielrennen. Vertegenwoordigers van de Internationale Wielerunie (UCI), organisatoren (AIOCC), WorldTourploegen en de vakbond van renners houden dan opnieuw een conference call om de puzzel van de nieuwe kalender te leggen.

Hugo Coorevits

Ondertussen circuleerde opnieuw een schema waarvan niemand op vandaag weet of dit de dagorde is die vanaf 1 augustus (Strade Bianche) effectief wordt gevolgd of het een wenskalender die gelekt is. Volgens de Franstalige omroep RTBf worden alle Belgische monumenten in oktober gehouden, de Waalse Pijl uitgezonderd (30/9) en komt Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober) voor de Amstel Gold Race (10 oktober) te liggen. We zouden dan Gent-Wevelgem op 11 oktober krijgen en de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober. Een week later gevolgd door Parijs-Roubaix (25 oktober), die twee dagen na het einde van de Giro zou worden gehouden.

Het eendagswerk zou op 31 oktober afsluiten met de Ronde van Lombardije. Vanaf 1 november zou dan de Vuelta volgen als afsluiter van het Europese seizoen. Maar we herhalen het: er liggen en lagen al verschillende schema’s voor en het is aan de Internationale Wielerunie (UCI) om de juiste kalender ten vroegste volgende week te officialiseren en aan de hogere instanties van de verschillende landen om te kijken of sportevenementen tegen die tijd überhaupt kunnen worden gehouden.

Meer over Gent-Wevelgem