Ricardo Sa Pinto riskeert straf in Grieks matchfixingonderzoek, Olympiakos moet degradatie vrezen

Ricardo Sa Pinto riskeert straf in Grieks matchfixingonderzoek, Olympiakos moet degradatie vrezen

Foto: BELGA

Te midden van een wereldwijde coronacrisis lijkt er in Griekenland dezer dagen ook nog een matchfixingschandaal uit te barsten. Diverse Griekse media berichten dit weekend over een onderzoek van de ethische commissie van de Griekse voetbalbond naar een wedstrijd tussen Olympiakos en Atromitos op 4 februari 2015. Olympiakos won met 2-1, maar er zouden bewijzen van bëinvloeding naar boven zijn gekomen. Ricardo Sa Pinto, voormalig speler en trainer van Standard, was op dat moment hoofdcoach van Atromitos.

Beide clubs riskeren een miljoenenboete en een degradatie naar tweede klasse. Voorzitters Evangelos Marinakis (Olympiakos) en Giorgios Spanos (Atromitos) werden in staat van beschuldiging gesteld. Sa Pinto, wiens naam ook valt in het onderzoek, riskeert, net als alle andere betrokkenen, een levenslange schorsing.

In de stopgezette Griekse competitie stevende Olympiakos af op een 45e titel, een eerste sinds in drie jaar voor de Griekse recordkampioen. Atromitos, met sinds januari Nill De Pauw in haar rangen, staat voorlopig zevende.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.