Verdachte van moordpoging op vrouw en stiefdochter in Beringen zit achter tralies

Verdachte van moordpoging op vrouw en stiefdochter in Beringen zit achter tralies

Foto: zb

Antwerpen / Beringen -

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft maandagnamiddag de 52-jarige Surinamer Alwin B. (Boeja) aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van poging tot moord. Dat liet het parket van Limburg weten. De politie van de zone Antwerpen had de man zondagavond op het Koningin Astridplein in de buurt van het centraal station in Antwerpen gearresteerd. Hij had zaterdag in Korspel (Beringen) zijn vrouw en stiefdochter met een hamer aangevallen.

Na zijn arrestatie in Antwerpen werd hij vervolgens overgedragen aan de politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo, waar hij eerst door de speurders ondervraagd werd. Zaterdag rond 13.30 uur kwamen de feiten van intra-familiaal geweld op de Stalsesteenweg in Korspel aan het licht. De Surinamer was zaterdag zijn 46-jarige vrouw en 28-jarige stiefdochter met een hamer te lijf gegaan. De dochter van de vrouw kon uit het huis weglopen en bij buren voor hulp aankloppen. De 28-jarige stiefdochter had een bloedende hoofdwonde. Ook de echtgenote was gewond geraakt. Zaterdagavond mochten de twee gewonde vrouwen na verzorging het ziekenhuis verlaten.

LEES OOK. Voortvluchtige dader van zwaar familiaal geweld verdacht van poging moord (+)

De man bleek na het gepleegde geweld voortvluchtig. Met een speurhond en een politiehelikopter werd een zoekactie opgezet, maar die was zonder resultaat. In het onderzoek werden twee kennissen van de verdachte gearresteerd, maar die bleken met het voorval niets te maken hebben.

Politie en parket verspreidden zondag een opsporingsbericht. Zondagavond rond 20 uur ging de politie in Antwerpen over tot controle van een man op het Koningin Astridplein. Het bleek om de 52-jarige Alwin B. te gaan, die geseind stond. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Hasselt.

Corrigeer

NIEUWS