Hovestraat wordt vernieuwd, Vestinglaan mogelijk een fietsstraat

Hovestraat wordt vernieuwd, Vestinglaan mogelijk een fietsstraat

De Hovestraat krijgt nieuwe fietspaden. Foto: Filip Spoelders

Edegem -

Nu er minder auto’s rijden door de coronamaatregelen en meer mensen de fiets kiezen, lanceerde de Fietsersbond de vraag aan zijn afdelingen om aan te geven waar fietsers meer ruimte kunnen gebruiken. De Edegemse Fietsersbond ging graag in op deze oefening.

Voor de veiligheid van de fietspaden beveelt de Fietsersbond het gemeentebestuur aan om alle straten met doorgaand verkeer van voldoende brede paden te voorzien, te beginnen met de fietspaden die nu slecht scoren. Het gaat onder andere om de Hovestraat, de Vestinglaan en de Fort V-straat. “De Hovestraat gaan we in zijn geheel heraanleggen met nieuwe fietspaden. Het is onze betrachting dat we de werking in 2021 kunnen opstarten. De Vestinglaan staat in ons vizier om er een fietsstraat van te maken. Momenteel doen we de nodige onderzoeken zoals tellingen en de opties om de weginfrastructuur aan te passen. Voor de Fort V-straat hebben we nu geen plannen. We wachten tot na de werken voor de bouw van de nieuwe woonwijk Minerve”, legt schepen van Openbare Werken Birre Timmermans (N-VA) uit.

Ook meer schoolstraten is een aanbeveling van de organisatie. “We bekijken waar schoolstraten mogelijk zijn. De Patronaatstraat komt in aanmerking, net zoals de Jan Verbertlei aan school De Link.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio