Het belooft een stille zomer te worden

Het belooft een stille zomer te worden

Ook Zotte Maandag gaat niet door. Foto: kvp

Tielt / Pittem / Meulebeke -

De Tieltse Europafeesten, die gepland waren in het weekend van 3, 4 en 5 juli, zijn het zoveelste slachtoffer van corona. “Uit de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag is gebleken dat de maatregelen rond social distancing nog voor onbepaalde tijd gehandhaafd blijven. We moeten onszelf geen blaasjes wijsmaken: dan kan je in drie dagen tijd geen 60.000 bezoekers naar ons centrum laten afzakken”, zegt schepen van Feestelijkheden Grietje Goossens (Iedereen Tielt).

Het goede nieuws is dat de affiche van dit jaar – met optredens van onder anderen Les Truttes, Willy Sommers, Levellers en The Sweet – integraal wordt overgezet naar volgend jaar. “Zo blijven ook alle betaalde voorschotten gelden.” Het stadsbestuur schrapt meteen het hele programma van Tielt Zomert en werkt de komende weken aangepaste activiteiten uit voor de vele streekgenoten die de vakantie thuis zullen doorbrengen.

Met Zotte Maandag (20 juli) sneuvelt ook het Pittemse hoogfeest, net als de hele zomerse kermisperiode in Pittem en Egem. Concreet betekent dat ook geen Sint-Godelievekermis, geen kinderdag en geen Sint-Germanuskermis.

In Meulebeke moeten de Berenfeesten (5 juli) eraan geloven, die in hetzelfde weekend vallen als de Europafeesten. De buurgemeenten beslisten in onderling overleg over al deze afgelastingen en geven mee dat tot nader order álle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten zijn opgeschort.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN