‘#LikeMe’ blijft muzikaal scoren met tweede gouden plaat: “Bij het eerste seizoen moesten we gaan leuren bij artiesten voor nummers, nu komen ze naar ons”

‘#LikeMe’ blijft muzikaal scoren met tweede gouden plaat: “Bij het eerste seizoen moesten we gaan leuren bij artiesten voor nummers, nu komen ze naar ons”

Foto: ketnet

Met de fictiereeks ‘#LikeMe’ hebben Ketnet en productiehuis Fabric Magic goud in handen. Letterlijk. Na twee druk bekeken seizoenen, een platina album vorig jaar en uitverkochte concerten dit jaar, heeft hun tweede album na vijf weken al meteen goud behaald. Waanzin, vindt trotse bedenker Thomas Van Goethem (31).

“Ik had het destijds al tof gevonden als alleen mijn moeder na het eerste seizoen een berichtje had gestuurd: Ge hebt dat goed gedaan, manneke. Maar dit? Absurd.” #LikeMe-bedenker Thomas Van Goethem kan niet wennen aan het succes die de Ketnetreeks keer op keer te beurt valt. De musicalreeks waarin Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje worden gestoken, haalt op de jeugdzender gemiddeld 78 procent marktaandeel op zondagochtend. De twee albums met 26 nummers per seizoen hebben allebei goud behaald, goed voor 10.000 verkochte stuks. Het eerste zelfs platina, met 20.000 stuks. Dat album staat bovendien al 58 weken op rij in de Ultratop Albums, nu op nummer twee. Het album van het tweede seizoen is meteen binnengekomen op één, vervolgens een weekje gezakt naar twee, maar staat nu alweer vier weken bovenaan de lijst te pronken. Vóór kleppers als Billie Eilish, Dua Lipa en The Weeknd.

“We zijn op een punt gekomen dat artiesten en platenlabels ons vragen om dit of dat nummer te doen. Terwijl we bij dat eerste seizoen echt moesten gaan leuren. Wat ik ook snap. Dan denk je: Oh, weer zo een die een graantje wil meepikken van mijn hit en er een melige cover van wil maken. (lacht) Will Tura is bijvoorbeeld superenthousiast en heeft al nieuwe nummers voorgesteld. Ook de zoon van Paul Severs, van wie we twee nummers herwerkten, is enthousiast. Artiesten appreciëren wat Wouter (Vander Veken, nvdr.) en ik hebben gedaan. Het is de afwisseling tussen het bijna volledig behouden en helemaal in een nieuw jasje steken met respect voor het origineel. En je luistert ook op een nieuwe manier naar een tekst, als je pakweg Alle mooie mannen zijn zo lelijk laat zingen door Gunther Levi en Sven De Ridder (die het homokoppel Olivier en Philippe spelen, nvdr.).”

‘#LikeMe’ blijft muzikaal scoren met tweede gouden plaat: “Bij het eerste seizoen moesten we gaan leuren bij artiesten voor nummers, nu komen ze naar ons”
Thomas Van Goethem samen met Janine Bisschops die Titin, de oma van Caro, speelt in de reeks. Foto: DBA

Normaal staat een derde seizoen op de planning, met nog eens 26 nieuwe Nederlandstalige klassiekers. Alleen is het nog onduidelijk of de opnames deze zomer doorgaan. U weet wel, vanwege het c-woord. “Ik hoop dat het lukt”, zegt Van Goethem. “We zijn bezig aan de laatste sprint met de scenario’s en nummers kiezen. Normaal repeteren we in mei en starten we begin juli met de opnames. Dat zal nu wellicht opschuiven. Gezondheid primeert, maar we moeten realistisch zijn: social distancing bij een partnerdans… dat kan niet. Het is dus afwachten.”

Ketnet brengt op vrijdag 1 mei om 14 uur het ‘#LikeMe mini concert, te zien op Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees