Marcel (87) organiseert jaarlijkse groepsaankoop stookolie: “Ik heb helaas ook geen glazen bol”

Marcel (87) organiseert jaarlijkse groepsaankoop stookolie: “Ik heb helaas ook geen glazen bol”

Marcel Van Hirtum organiseerde dit jaar opnieuw zijn jaarlijkse groepsaankoop stookolie. Foto: RR

Olen -

Olenaar Marcel Van Hirtum (87) heeft, zoals elk jaar in eind april, zijn jaarlijkse groepsaankoop stookolie voor de centrale verwarming organiseert. Dit jaar was hij er wat sneller bij, wat een goede deal opleverde. Al zijn er ondertussen nog betere af te sluiten. “Helaas heb ik geen glazen bol”, zegt Marcel.

Marcel werkt al tientallen jaren volgens hetzelfde principe. Wie wil meedoen, kan bij de man een bestelling plaatsen. Hij bundelt de bestellingen en gaat dan op zoek naar de goedkoopste leverancier die alle klanten van de gevraagde stookolie wil voorzien. “We hebben vorig jaar mazout besteld aan zo’n 0,57 euro per liter”, weet Marcel. “Eerder dit jaar was de maximumprijs al gezakt naar 0,41 euro en na wat onderhandelen is het 0,375 euro geworden. Wat sneller dan gewoonlijk heb ik toen besteld, want 0,20 euro goedkoper dan vorig jaar is een uitstekende prijs. Alles samen ging het om 120.000 liter stookolie voor 69 klanten, voornamelijk in Olen en de omliggende gemeenten.”

Ondertussen is de prijs nog verder gedaald en bedraagt de maximumprijs sinds vorige week 0,3252 euro of de laagste prijs sinds 2008. Toch te vroeg besteld? “Ik heb er al telefoons over gekregen, maar de afspraken waren gemaakt en de leveringen lopen”, vertelt Marcel. “Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik onthoud vooral dat we in vergelijking met vorig jaar aan een zeer goede prijs hebben gekocht. Het grote voordeel van ons opzet blijft overigens dat ook mensen die minder bestellen dan tweeduizend liter toch van de laagste prijs kunnen genieten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio