Twee aanrijdingen in 24 uur tijd: betonmixer smakt opnieuw tegen dezelfde woning

Twee aanrijdingen in 24 uur tijd: betonmixer smakt opnieuw tegen dezelfde woning

De brandweer voerde woensdag nieuwe stuttingswerken uit nadat opnieuw een betonmixer tegen de gevel van de woning was geknald. Foto: Joren De Weerdt

Kessel / Nijlen -

Voor de tweede keer op minder dan 24 uur tijd is een betonmixer tegen de gevel van dezelfde woning in de Dongelstraat in Kessel gereden. Deze keer leek de schade minder groot dan dinsdag, maar de brandweer voerde toch extra stuttingswerken uit. De aannemer gaat nu maatregelen treffen om nog meer ongevallen te voorkomen.

Woensdagmiddag reed een betonmixer, komende van Kessel-Dorp, achterwaarts de Dongelstraat in om beton te leveren op een bouwwerf. Ter hoogte van de wegversmalling in de Dongelstraat liep het mis en raakte de truck een woning. “Dezelfde woning die dinsdag ook al werd aangereden door een andere betonmixer”, zegt brandweerofficier Rudy Nuyens van hulpverleningszone Rivierenland. “Dinsdag leek de schade een pak groter en hebben we een opening in de gevel moeten dichtmaken. Maar ook nu zijn er brokstukken gevallen door de nieuwe aanrijding. Daarom hebben we nog enkele extra stuttingswerken aan een plat dak uitgevoerd. Om zeker te zijn dat er niets meer zou kunnen vallen.”

Niemand raakte bij de aanrijding gewond. De bewoners konden na de aanrijding van dinsdag in hun woning blijven wonen en ook na het ongeval van woensdag is er geen probleem met de stabiliteit.

LEES OOK. Betonmixer rijdt tijdens manoeuvre in op hoek van woning

Toezicht beloofd

De betonmixers die achterwaarts in de Dongelstraat rijden, moeten beton leveren voor een bouw. De komende maanden zullen er wellicht nog meer zware vrachtwagens op de werf moeten zijn. “Zelfs morgen - donderdag, red. - wordt er een betonmixer verwacht. Ondertussen zijn er gesprekken geweest met de aannemer om te bekijken hoe nieuwe aanrijdingen met woningen in de straat kunnen vermeden worden. Het is hier natuurlijk heel smal voor grote vrachtwagens. De aannemer heeft beloofd om, als er een grote vrachtwagen verwacht wordt, hem naar de werf te begeleiden. Zodat er zeker toezicht is bij het achteruitrijden”, aldus nog Nuyens.

De twee aanrijdingen op 24 uur tijd waren niet de eersten waarmee de bewoners van het getroffen pand werden geconfronteerd. Enkele jaren geleden gebeurde dat ook al eens, tijdens werken in de straat. Toen was de schade minder groot in vergelijking met die van dinsdag en woensdag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio