Sven Nys ziet het somber in voor het veldrijden: “Renners zullen hun loon en andere inkomsten zien dalen...”

Sven Nys ziet het somber in voor het veldrijden: “Renners zullen hun loon en andere inkomsten zien dalen...”

Dinsdag waren Sven Nys, Thibau Nys en Renaat Schotte te gast in Play Sports Kot, het dagelijkse discussieprogramma op Play Sports. Uiteraard ging het gesprek over het wielrennen, en over de gevolgen van de Coronacrisis voor de toekomst van het wielrennen en het veldrijden.

LEES OOK. Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics: “Sowieso geen Ronde van Vlaanderen met 50.000 man op de Kwaremont”

“Renners zullen hun loon zien dalen, hun inkomsten zien dalen. Beeld je in dat een organisator straks achter gesloten deuren moet organiseren in het veld... Dan heeft die minder inkomsten, zal die minder startgeld uitbetalen en zal het prijzengeld misschien nog zakken”, aldus Sven Nys.

De beelden:

In een Facebook Live-sessie bij Sporza had Tomas Van Den Spiegel, de CEO van Flanders Classics, het ook al even over de veldritkalender.

“Langzaam maar zeker beginnen er daarover wat kopzorgen aan te komen”, klinkt het. “We gaan met een overlap zitten die we normaal niet hebben tussen de weg en het veld. Zo gaan we er bijvoorbeeld vanuit dat Wout Van Aert en Mathieu van der Poel langer op de weg zullen rijden. We zullen eens goed moeten kijken naar de komende veldritkalender. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de die dezelfde return kan hebben? Daar moeten we ons ook mee bezighouden.”

Van Den Spiegel erkende ook dat het voor organisatoren niet simpel is om hun budgetten ronde te krijgen door de aanhoudende coronacrisis. “Het zijn niet de gemakkelijkste tijden om daar aan te beginnen”, zegt hij.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.