Mark Cavendish ontroert met foto’s van “beste trainingsmaat ooit”, dankzij zelfgemaakte rollen

Mark Cavendish ontroert met foto’s van “beste trainingsmaat ooit”, dankzij zelfgemaakte rollen

Foto: Instagram

Mark Cavendish wacht net als het voltallige wielerpeloton op de herschikte wielerkalender. Maar intussen houdt de spurter van Bahrain-McLaren zich nuttig bezig. Zijn snelle concurrenten zijn gewaarschuwd, want ‘Cav’ vond naar eigen zeggen zijn “beste trainingsmaat ooit”.

“Mijn nieuwste ploegmaat bij Bahrain-McLaren”, begint Cavendish zijn uitleg op Instagram. “Casper is nog geen twee jaar, maar hij is al geobsedeerd door wielrennen. Hij wil altijd naast mij komen rijden als ik aan het trainen ben. Dus heb ik hem een eigen hometrainer gemaakt, zodat hij elke dag mee kan fietsen. Mijn hart smelt.”

De spurter legde, voor de geïnteresseerden, ook kort uit hoe je zijn hometrainer op miniformaat in elkaar bokst. “Het was vrij simpel te doen in minder dan een uur”, aldus de Brit. “Ik heb materiaal uit mijn kot gebruikt. Oude fietswieltjes met stabilisatiebouten. Snij een paar planken op maat, boor er een aantal gaatjes in, maak er een H-vorm van en vijs de fiets erop. Beste trainingsmaat ooit!”

Corrigeer

MEER NIEUWS