Natalie maakt in garage gepersonaliseerde mondmaskertjes

In haar tijdelijk, tot naaiatelier omgevormde garage van haar woning in de Machelenstraat in Petegem vult Natalie Van den Driessche (51) haar vrije tijd met het aanmaken van leuke gepersonaliseerde mondmaskertjes. Die worden dan bij haar broer Dany en zijn vriendin Nicky in hun studio Aimer in het Evergemse voorzien van een leuke print. Ondanks haar fulltime job bij het Deinse bandagebedrijf Bota en voordien bij het kinderwagenbedrijf Pericles is Natalie altijd gepassioneerd geweest door het naaien.

Natalie gebruikt haar vrije tijd ten volle om vrienden en kennissen te voorzien van een aangepast en leuk mondmaskertje met vermelding van de voornamen van bijvoorbeeld haar dochter Febe of de logo’s van de instellingen zoals de brandweer Deinze zone Centrum, Brasserie BrunO en Studio Aimer. Voor haar eigen persoonlijk maskertje gebruikte ze een beeld van haar eigen naaimachine dat ze cadeau kreeg toen ze 18 jaar oud was. Haar garage is tijdelijk tot een ‘werkstad’ omgevormd. Foto: John De Vlieger

“Reeds van toen ik 12 jaar oud was vond ik naaien een leuke hobby. Op mijn 18de kreeg ik als geschenk een naaimachientje”, zegt Natalie. “Het is op dat machientje dat ik nu mondmaskertjes naai. Het gaat niet om grote hoeveelheden, wel om maskertjes waaraan ik een persoonlijke toets geef. Het idee zelf is er gekomen toen mijn dochter Febe, die verpleegkunde studeert aan Vesalius, aan de slag was in het WZC in Vinkt. Daar moest ze in deze coronaperiode een masker dragen. Ik vond het leuk om voor haar een maskertje te maken met haar voornaam op. Voor mijn eigen stikte ik een naaimachientje als logo op mijn maskertje. Iedereen in mijn omgeving en ook vrienden vonden dit een mooi initiatief en er liepen leuke ideeën binnen. Zo stikte ik voor een aantal brandweerlieden van zone Centrum post Deinze, waar mijn man actief is, ook een mondmaskertje met het logo en hun naam op. Dat deed ik nu ook voor schepen Bruno Dhaenens die dit maskertje samen met zijn personeel zal dragen wanneer zijn brasserie terug open gaat. Kortom al die verschillende motiefjes en stofjes, die ik voor een deel heb aangekocht bij Perfecta op de Markt in Deinze, zijn leuk om verwerken. Ik streef wel een goede kwaliteit na. Ik geef eerlijk toe de dagen vliegen echt voorbij. Ik zit hier wel in mijn garage en ga overdag werken maar deze uitdaging zorgt voor veel dankbaarheid.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio