Familie geeft zoektocht naar Théo Hayez niet op: “We geloven nog altijd dat er iemand is die kan helpen”

Familie geeft zoektocht naar Théo Hayez niet op: “We geloven nog altijd dat er iemand is die kan helpen”

Het is bijna een jaar geleden dat Théo Hayez verdween in het Australische Byron Bay. Talrijke pogingen om te achterhalen wat er met de 19-jarige Belg gebeurd is zijn op niets uitgedraaid, maar zijn familie heeft de hoop nog niet opgegeven. Dat maakt ze duidelijk met een bericht op Facebook. “We blijven geloven dat er iemand is die ons kan helpen.”

Théo Hayez werd het laatst gezien op 31 mei 2019. De 19-jarige Belg, die met zijn rugzak door Australië trok, verliet die avond rond 23 uur de Cheeky Monkey’s Bar. Op camerabeelden is te zien dat hij daarna te voet verder ging. Wat er daarna gebeurd is, blijft tot op vandaag een mysterie.

Talrijke zoektochten, onder meer aan de hand van het gsm-signaal van Hayez, leverden nog niets op. Maar dat betekent niet dat zijn familie het opgeeft, blijkt uit een bericht in de Facebookgroep Looking for Théo Hayez, waarin vrijwilligers zich verzameld hebben die willen helpen of al geholpen hebben aan de zoektocht.

In het bericht uit de familie haar dankbaarheid voor de interesse en steun die ze nog steeds voelt. “We hebben minder van ons laten horen sinds het begin van dit jaar”, schrijven ze. “De belangrijkste reden daarvoor is dat we door het lopende onderzoek van de politie voorzichtig moeten zijn met wat we zeggen. We denken elke minuut aan Théo. Ons hart breekt elke dag en we hopen dat de politie snel duidelijkheid zal hebben voor ons.”

Er hebben nieuwe zoektochten plaatsgevonden, klinkt het, maar ze mogen geen details delen. “Maar we roepen nog altijd elke getuige of mensen met informatie op om van zich te laten horen.” De zoektocht wordt nationaal en internationaal nog uitgebreid, klinkt het verder. “We hebben nieuwe posters gemaakt, een nieuwe versie van de website is onderweg en we bereiden nieuwe communicatietools voor om ons te begeleiden in die taak. Binnenkort is het een jaar geleden en het belangrijk dat iedereen over Théo blijft praten. We geloven nog altijd dat er iemand is die ons kan helpen om te ontdekken wat er echt met hem gebeurd is.”

Corrigeer

NIEUWS