Trainen in uw kot

Zoals bij vele sportclubs in deze coronatijden zijn de activiteiten bij Turnclub Gymna Landegem opgeschort. Het stadsbestuur van Deinze heeft immers beslist om alle sportzalen te sluiten tot 30 juni. Daarna komt de jaarlijkse sluiting er aan. Gymna legde zich hier echter niet zo maar bij neer. De trainers van turnclub Gymna Landegem zijn immers online bezig met hun gymnastjes.

Sabina Verheyden van Turnclub Gymna Landegem VZW: ‘Bij het begin van de lockdown zijn we gestart met een groep op Facebook en Instagram, waarop elke week uitdagingen werden gepost.  Dit liep echter niet zo goed. We blijven wel  workouts posten voor onze kleuters, dansers en dames. Maar daarnaast zijn we met kleine besloten facebookgroepjes gestart. Hier worden per groep oefeningen op niveau gegeven, vaak in spelvorm of gekoppeld aan een klein wedstrijdje.'

‘Voor de competitiegymnasten trampoline waren bijna alle provinciale voorrondes afgewerkt. Verschillende springers hadden al een selectie voor het Vlaams kampioenschap op zak. Sommigen deden het zo goed dat ze rechtstreeks geplaatst waren voor het Belgisch kampioenschap. Alle trainingen waren er op  gericht om te kunnen pieken op het juiste moment. Corona besliste daar  echter anders over. Zoals het er nu naar uitziet zullen de competitiegymnasten vijf maanden stilliggen. Om een terugval te vermijden zijn we daarom gestart met online trainingen. Elke week wordt een online les gegeven en krijgt iedereen een trainingsschema mee voor de komende week. De springers mogen filmpjes doorsturen en krijgen feedback van hun trainers. Op deze manier houden ze contact met elkaar, met hun trainers én wordt de conditie en techniek onderhouden. Vanuit hun kot blijven de trainers en leden van Gymna goed bezig. Zo hopen we in september terug vlot van start te kunnen gaan,’ besluit Sabina.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio